Cykel Trek DISTRICT+ 1C LOWSTEP Lithium Grey

Cykel Trek DISTRICT+ 1C LOWSTEP Lithium Grey

Weblager
28 699,00 kr
Inkl. moms

District+ 1C Lowstep är en trygg elcykel, byggd för stadslivet och en enkel vardag. Den har inbyggd växel med ett minimalt underhållsbehov, tillförlitligt elcykelsystem från Bosch, frihjulsbroms samt en hydraulisk skivbroms fram med pålitlig, vädersäker bromskraft. Dessutom har den all praktisk utrustning som behövs för dagliga turer, t.ex. cykelkorg fram, skärmar, lampor och MIK-pakethållare bak.

Storlek
Batteri
  • 300Wh
  • 400Wh

 

Det här är rätt cykel för dig, om...

Du är beroende av cykel så gott som dagligen för att ta dig runt i stan. Du vill uppgradera till en kraftfull, tillförlitlig elcykel med minimalt underhållsbehov med frihjulsbroms bak och alla viktiga funktioner som gör verklig skillnad i din vardag.

Inbyggd teknik

Elegant ram i Alpha Smooth Aluminum med Lowstep-geometri och invändigt kablage, Bosch Active Line-motor (250 W, 40 Nm) som stöder hastigheter upp till 25 km/h, valfritt batteri på 300, 400 eller 500 Wh och en Purion-controller. En tillförlitlig och så gott som underhållsfri inbyggd drivlina med ett 7-växlat Shimano Nexus-nav, en kraftfull hydraulisk skivbroms fram och frihjulsbroms bak, extrabreda och extrastabila 50c-däck och ergonomiska handtag. Dessutom praktiska tillbehör som skärmar, lampor, lås, cykelkorg fram, MIK-pakethållare bak och ett cykelstöd.

Slutord

District+ 1C Lowstep är en trygg elcykel med ett tillförlitligt och kraftfullt pedalassistanssystem från Bosch. Den har en drivlina med ett minimalt underhållsbehov, frihjulsbroms bak och standardutrustningen fokuserar på det som behövs för dagliga turer, så att ditt fokus kan ligga på att ha makalöst roligt på din cykel.

Därför kommer du att gilla den.

  1. Ramgeometrin Lowstep gör det lätt att sitta upp och av
  2. Välj ett batteri på 300, 400 eller 500 Wh, helt efter eget tycke
  3. Den är standardutrustad med lampor, skärmar, lås, cykelkorg fram och MIK-pakethållare bak så att du kan vara redo att sticka iväg direkt från butiken
  4. Controllern Purion har en Walk Assist-funktion som är ett stöd när du leder ut din cykel från branta parkeringsgarage eller cykelkällare
  5. Som cyklar med frihjulsbroms? Då är det här cykeln för dig!
5255237
0 Produkt
601842512043
Läs mer

1975 till 1979 etablerade Dick Burke och Bevil Hogg Trek Bicycle som ett helägt dotterbolag till Roth Corporation, en distributör av hushållsapparater baserad i Milwaukee. I början av 1976 började Trek tillverka stålramar för touring i Waterloo, Wisconsin, med en personalstyrka på fem personer. Företaget riktade sig till den övre marknadssegmentet som dominerades av japanska och italienska modeller. Under det första året tillverkade man nästan 900 specialbeställda handlödda ramar som såldes för mindre än 200 dollar vardera. Senare samma år blev Trek Bicycle ett aktiebolag. År 1977 blev Penn Cycle i Richfield, Minnesota, den första återförsäljaren av Trek i världen. Inom tre år nådde man en försäljning på nästan 2 miljoner dollar.

Mellan 1980- och 1984 växte företaget. Eftersom de inte hade tillräckligt med produktionskapacitet började försäljningen av cyklarna att plana ut i slutet av 1970-talet. Man hade då vuxit ut ur sin ursprungliga "röda lada" och bröt marken för att bygga sitt nya företagskontor på 26 000 kvadratfot i utkanten av Waterloo. Med mer fabriksutrymme tillgängligt utvidgades tillverkningen för att kunna inkludera kompletta cyklar. 1981 introducerades linjen "Pro" för racercyklar i stål och 1983 byggdes varumärkets första mountainbike, 850. 1984 förvärvades   Klein Bicycles och man lanserade sin avdelning för eftermarknadsdelar och tillbehör, Trek Components Group (TCG).

Mellan 1985 och 1991 fortsatte företaget att driva teknikens gränser. År 1985 introducerade de sin första ihoplimmade aluminiumram, 2000. Året efter följde de upp framgången med en kolkompositmodell, 2500. Varumärket fortsatte sin satsning på kolfiber och  1992 introducerades de första karbon-ramarna, med den revolutionerande Optimum Compaction, Low Void-processen, OCLV. Under den här perioden öppnade man de första kontoren utomlands och sortimentet  utvidgades till att inkludera såväl hybrid- som barncyklar.

I mitten av 1990-talet fortsatte man sin expansion genom förvärv av Gary Fisher Mountain Bikes, Klein Bicycles och Bontrager Cycles. Trek  etablerade sig även på den internationella marknaden, genom öppnandet av butiker i Kina och etablering av en fabrik i Irland. Under dessa år fortsatte företaget att satsa på teknik och innovation genom att introducera nya rammaterial och designer.

Från 1997 till 2005 sponsrade man det framgångsrika cykelteamet United States Postal Service Pro Cycling Team, som bl.a vann sju Tour de France-segrar, vilket cementerade varumärkets rykte som en ledande tillverkare av professionella cyklar. Under denna tid fortsatte man att utveckla nya teknologier och expandera sitt sortiment av cyklar och tillbehör. De förvärvade även företag som Villiger och Diamant för att stärka sin position på den europeiska marknaden.

Senare delen av 2000-talet lanserades flera initiativ för att främja cykling och miljövänliga transporter, inklusive sitt "1 World 2 Wheels" -program och sponsring av olika triathlon-serier. De fortsatte också att utveckla och förbättra sin produktlinje med fokus på innovation och prestanda.

Sammantaget har Trek under åren etablerat sig som en av de ledande cykeltillverkarna i världen genom sin dedikation till innovation, kvalitet och prestanda. Med en stark historik av banbrytande teknik och en passion för cykling fortsätter man att vara en favorit bland cyklister världen över.

No reviews

*Observera att specifikation gäller för alla storlekar, såvida den inte anges separat

Ramset
FramnavAluminium, centerlockskiva, 100 mm genomgående axel
BaknavShimano Nexus C3001, frihjulsbroms, 7-växlat
FälgAlex-fälgar DP23, aluminium, 36 hål, Presta-ventil
Ekrar14g rostfritt stål, svart
DäckSchwalbe Energizer Active Plus, Puncture Guard, Twin Skin (50-622)
Maximal däckstorlek700 x 50c
Drivlina
VäxelreglageShimano Nexus Revo, 7-växlat växelreglage
VevpartiProWheel, aluminium, 170 mm
KedjekransProWheel 38T smalt/brett, stål, med aluminiumskydd
Kassett18T
KedjaShimano HG40, 6/7/8-delad
*PedalStorlek: S, M, L
VP-857
Storlek: S, M, L
VPE-857
Maximal storlek på kedjekrans42T
Komponente
SadelSelle Royal Nuvola
SadelstolpeBontrager aluminium, 31,6 mm, 12 mm offset, 330 mm längd
*StyreStorlek: S, M, L
Legering, 31,8 mm klämma, 25 mm stigning, 630 mm bredd
Storlek: S, M, L
Aluminium komfort
HandtagHerrmans Clik
*StyrstamStorlek: S, M
Bontrager aluminium Quill, 31,8 mm klämma, inställbar rise, Blendr-kompatibel, 85 mm längd
Storlek: L
Bontrager aluminium Quill, 31,8 mm klämma, inställbar rise, Blendr-teknikkompatibel, 105 mm längd
StyrlagerVP 1 1/8", halvintegrerade
BromsShimano MT200 hydraulisk skivbroms
BromsskivaShimano RT10, centerlock, 160 mm
Bromsskivans storlekMaxstorleken för bromsskivor: 160 mm.
Tillbehör
LaddareBosch kompakt 2 A, 100 - 240 V, smart system
MotorBosch Active Line, 250 W, 40 Nm, 25 km/h
*LampaStorlek: S, M, L
Herrmans MR-GO, 100 lumen, 35 lux
Storlek: S, M, L
Spanninga SOLO för elcykel
DatorBosch Purion
CykelstödPletscher Comp Flex 18
*PakethållareStorlek: S, M, L
Aluminium, kompatibel med Racktime Snapit
Storlek: S, M, L
MIK-kompatibel bakre pakethållare i aluminium
*SkärmStorlek: S, M, L
SKS plast
Storlek: S, M, L
Eurofender Tempo
Vikt
ViktM - 22,85 kg (utan batteri)
MaxviktDen här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst och utan föregående meddelande ändra produktinformationen på denna webbplats, t.ex. information om utrustning, specifikationer, modeller, färger, material och pris. På grund av problem med leveranskedjor kan kompatibla delar bytas ut när som helst utan förvarning.

Cykel- och ramvikter baseras på lackerade prototypramar vid tillfället för publicering. Vikter på slutprodukterna kan variera.

Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.