Vi vill varna för falska webbsidor som använder vårt varumärke för bedrägeri. 

 • Bedragarna kopierar vår hemsida och lockar er, våra kunder, att köpa produkter som till synes är äkta. 
 • Ni riskerar att betala för varor som aldrig levereras samt att era kortuppgifter kapas. 
 • För att undvika bedrägerier, bör ni vara uppmärksamma på webbadressens stavning, priser och betalningsmetoder.
 • Extra skydd vid betalning rekommenderas, inklusive att spärra kortet för internetköp vid misstankar om bedrägeri.
 • Vi säljer endast via vår hemsida, cykelmagneten.com, samt i vår fysiska butik.


Vi tar ansvar för att informera och skydda våra kunder mot riskerna med falska webbsidor. Vi är alltid aktiva i att hantera eventuella fall och säkerställa en trygg handelsmiljö för våra kunder. Vid misstanke om bedrägeri, kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa er! Ni når oss på telefon: 0346-816 10 samt e-post: info@cykelmagneten.se

Läs mer

För den otränade ögat kan dessa webbsidor se ut som vanliga och seriösa hemsidor. Dock är de egentligen skapade av bedragare, med syfte att få tag på användarens känsliga information och ibland även involvera pengar. 

Så här går det till

Bedragarna skapar en kopia/något som liknar ett företags hemsida, där konsumenter lockas att göra beställningar av vad de tror är äkta produkter. Konsumenterna betalar för produkter de aldrig kommer att få, samtidigt som deras kortuppgifter sannolikt blir stulna.

Det finns många taktiker för att locka konsumenter till dessa falska webbsidor. Det kan vara genom erbjudanden och kampanjer på sociala medier, sms-bedrägerier eller nätfiskekampanjer via e-post. I dessa fall försöker bedragarna få konsumenten att tro att det är ett legitimt företag som står bakom erbjudandena. Det har också observerats att bedragarna använder så kallad "SEO-förgiftning" för att manipulera sökmotorresultat och hamna högt upp när konsumenter söker på en specifik produkt.

Rekommendationer & tips till dig som konsument

Vi tar denna fråga på största allvar och har sammanställt några tips som kan vara värdefulla att känna till.

Tänk på att att:

 1. Kontrollera noga webbadressen och var uppmärksam på stavningen samt vilken toppdomän som används (t.ex. .se, .nu etc).
 2. Använd inte den stängda låsikonen (hänglåset) som en garanti för att sidan är säker, då den kan vara vilseledande.
 3. Se till att utbudet och priserna på varorna är rimliga och matchar förväntningarna.
 4. Kontrollera hur betalningen ska ske. Föredra betalning i svenska kronor och via säkra betalningsmetoder som Klarna. Var vaksam om företaget försöker få dig att betala i Euro alt. annan valuta eller via osäkra betalningsplattformar som PayPal i checkouten.
 5. Fundera över hur du hamnade på webbsidan. Har du själv skrivit in webbadressen eller kom du dit via en annons på sociala medier? Var extra försiktig om det är via annons, då det kan vara en indikation på en osäker webbsida.
 6. Observera språket på webbsidan. Automatiska översättningar kan ibland leda till felaktiga formuleringar, vilket kan vara en varningssignal för en oseriös sida.

Tips:

 1. Om du betalar med faktura eller kreditkort omfattas ditt köp av konsumentkreditlagen, vilket ger extra skydd vid problem.
 2. För att öka säkerheten kan du spärra ditt kort för internetköp, vilket förhindrar obehörig användning av dina kortuppgifter på distans.
 3. Glöm inte att låsa upp spärren när du själv vill handla online igen.

Vid misstanke om bedrägeri är ni välkomna att kontakta oss. Vi finns här för att hjälpa er! Ni kan nå oss på telefon: 0346-816 10 eller via e-post på info@cykelmagneten.se

Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.