Cykel Trek TOP FUEL 9.7 Blue...

Cykel Trek TOP FUEL 9.7 Blue Smoke/Alpine/Quicksilver Fade

Weblager - Kontakta butik för aktuell leveranstid
52 899,00 kr
Inkl. moms

Top Fuel 9.7 är en kvick och snabb heldämpad mountainbike i kolfiber. Den kan beskrivas som en XC-cykel för ren och skär hastighet kombinerat med en stigcykels terrängslukande aptit. Du flyger uppför backarna, satsar hårt på de släta partierna och fortsätter i full fart nedför de svåra avsnitten.

Storlek

 

Det här är rätt cykel för dig, om...

Du letar efter en heldämpad mountainbike som klarar allt, som är snabb och kapabel att ge sig i kast med häftigare grejer. Du vill ha den prestandafördel som en kolfiberram innebär och du tänker testa cykelns gränser på alla typer av stigar, från flowiga till tekniska.

Inbyggd teknik

Lätt och styv ram helt i kolfiber, FOX Rhythm-gaffel med 130 mm slaglängd, FOX Performance Float-bakdämpare med 120 mm slaglängd och en Shimano SLX/XT 1x12-drivlina. Dessutom, 4-kolvsbromsar som gör att du klarar nedförsbackarna utan att tveka, en Bontrager Line sänkbar sadelstolpe och Bontrager Line Comp 30-hjul som levereras i komplett TLR-utförande inklusive tätningsmedel.

Slutord

Top Fuel 9.7 är en effektiv och välutrustad down country-cykel i kolfiber som passar perfekt på flowiga och tekniska stigar. Det som gör den här modellen unik är den lätta ramen i kolfiber och den gedigna komponentspecen som ger generösa prestanda till ett bra pris.

Se den i action.

Se video

Därför kommer du att gilla den.

  1. Ramen helt i kolfiber gör cykeln lätt och reaktionssnabb
  2. Inställningsmöjligheterna i cykelns dämpning omfattar både effektivitet och lite röj
  3. I det snyggt inbyggda förvaringsfacket kan du förvara verktyg och andra nödvändigheter
  4. Ny och borttagbar Knock Block har en större styrvinkel för att vajrar och slangar ska hållas skyddade utan att svängradien offras
5261046
601842594056
Läs mer

1975 till 1979 etablerade Dick Burke och Bevil Hogg Trek Bicycle som ett helägt dotterbolag till Roth Corporation, en distributör av hushållsapparater baserad i Milwaukee. I början av 1976 började Trek tillverka stålramar för touring i Waterloo, Wisconsin, med en personalstyrka på fem personer. Företaget riktade sig till den övre marknadssegmentet som dominerades av japanska och italienska modeller. Under det första året tillverkade man nästan 900 specialbeställda handlödda ramar som såldes för mindre än 200 dollar vardera. Senare samma år blev Trek Bicycle ett aktiebolag. År 1977 blev Penn Cycle i Richfield, Minnesota, den första återförsäljaren av Trek i världen. Inom tre år nådde man en försäljning på nästan 2 miljoner dollar.

Mellan 1980- och 1984 växte företaget. Eftersom de inte hade tillräckligt med produktionskapacitet började försäljningen av cyklarna att plana ut i slutet av 1970-talet. Man hade då vuxit ut ur sin ursprungliga "röda lada" och bröt marken för att bygga sitt nya företagskontor på 26 000 kvadratfot i utkanten av Waterloo. Med mer fabriksutrymme tillgängligt utvidgades tillverkningen för att kunna inkludera kompletta cyklar. 1981 introducerades linjen "Pro" för racercyklar i stål och 1983 byggdes varumärkets första mountainbike, 850. 1984 förvärvades   Klein Bicycles och man lanserade sin avdelning för eftermarknadsdelar och tillbehör, Trek Components Group (TCG).

Mellan 1985 och 1991 fortsatte företaget att driva teknikens gränser. År 1985 introducerade de sin första ihoplimmade aluminiumram, 2000. Året efter följde de upp framgången med en kolkompositmodell, 2500. Varumärket fortsatte sin satsning på kolfiber och  1992 introducerades de första karbon-ramarna, med den revolutionerande Optimum Compaction, Low Void-processen, OCLV. Under den här perioden öppnade man de första kontoren utomlands och sortimentet  utvidgades till att inkludera såväl hybrid- som barncyklar.

I mitten av 1990-talet fortsatte man sin expansion genom förvärv av Gary Fisher Mountain Bikes, Klein Bicycles och Bontrager Cycles. Trek  etablerade sig även på den internationella marknaden, genom öppnandet av butiker i Kina och etablering av en fabrik i Irland. Under dessa år fortsatte företaget att satsa på teknik och innovation genom att introducera nya rammaterial och designer.

Från 1997 till 2005 sponsrade man det framgångsrika cykelteamet United States Postal Service Pro Cycling Team, som bl.a vann sju Tour de France-segrar, vilket cementerade varumärkets rykte som en ledande tillverkare av professionella cyklar. Under denna tid fortsatte man att utveckla nya teknologier och expandera sitt sortiment av cyklar och tillbehör. De förvärvade även företag som Villiger och Diamant för att stärka sin position på den europeiska marknaden.

Senare delen av 2000-talet lanserades flera initiativ för att främja cykling och miljövänliga transporter, inklusive sitt "1 World 2 Wheels" -program och sponsring av olika triathlon-serier. De fortsatte också att utveckla och förbättra sin produktlinje med fokus på innovation och prestanda.

Sammantaget har Trek under åren etablerat sig som en av de ledande cykeltillverkarna i världen genom sin dedikation till innovation, kvalitet och prestanda. Med en stark historik av banbrytande teknik och en passion för cykling fortsätter man att vara en favorit bland cyklister världen över.

No reviews

Specifikationer

*spec gäller för alla storlekar om inte annat anges

Ramset
RamOCLV Mountain Carbon, inbyggd förvaring, koniskt styrhuvud, Knock Block 2.0, invändig och styrd vajerdragning, diagonalrörsskydd, pivotlänkage i magnesium, Mino Link, ABP, Boost148, 120 mm slaglängd
GaffelFox Rhythm 34, Float EVOL-luftfjädring, GRIP-dämpare, koniskt styrrör, 44 mm offset, Boost110, 15 mm Kabolt-axel, 120 mm slaglängd
StötdämpareFox Performance Float DPS, 3-lägesdämpare, 50 x 185 mm
FramnavBontrager aluminium, kapslat lager, aluminiumaxel, 6-bults, Boost110, 15 mm genomgående axel
BaknavBontrager aluminium, kapslat lager, aluminiumaxel, 6-bults, Shimano Micro Spline-frikrans, Boost148, 12 mm genomgående axel
BakaxelBontrager Switch genomgående axel, löstagbar spak
FälgBontrager Line Comp 30, TLR, 28-håls, Presta-ventil
DäckBontrager XR4 Team Issue, TLR, Inner Strength-däcksida, aramidkant, 120 tpi, 29 x 2,40"
*DäckdelSize: XS, S, M, M/L, L, XL
Bontragers TLR-tätning, 177 ml
Size: XS, S, M, M/L, L, XL
Bontrager TLR-ventil, 40 mm
VäxelreglageShimano XT M8100, 12-växlat
BakväxelShimano XT M8100, lång arm, max. 51T
VevlagerShimano SM-BB52, 73 mm, utvändigt gängat lager
KassettShimano SLX M7100, 10 - 51, 12-delad
KedjaShimano SLX M7100, 12-växlat
SadelBontrager Arvada, stålrails, 138 mm bredd
*SadelstolpeSize: XS, S
TranzX JD-YSP39, 100 mm slaglängd, invändigt kablage, 34,9 mm
Size: M, M/L
TranzX JD-YSP39, 150 mm slaglängd, invändigt kablage, 34,9 mm
Size: L, XL
TranzX JD-YSP39, 170 mm slaglängd, invändigt kablage, 34,9 mm
*StyreSize: XS, S
Bontrager Line, aluminium, 35 mm, 27,5 mm rise, 750 mm bredd
Size: M, M/L, L, XL
Bontrager Line, aluminium, 35 mm, 27,5 mm rise, 780 mm bredd
HandtagBontrager XR Trail Comp, nylon Lock-on
StyrstamBontrager Elite, 35 mm, 0 grader, 45 mm längd
BromsShimano hydraulisk skivbroms med 4 kolvar, MT6100-handtag, MT6120-bromsok
MaxviktDen här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

Du kanske också gillar

Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.