• Ny
Cykel Trek Domane SL 6 Gen4 Marianas  Blue

Cykel Trek Domane SL 6 Gen4 Marianas Blue

Weblager - Kontakta butik för aktuell leveranstid
54 999,00 kr
Inkl. moms

Domane SL 6 är en Endurance-racer som kombinerar lätt vikt, aerodynamik och komfort för långa distanser. Med den elektroniska Shimano 105 Di2-drivlinan och utrymme för 38 mm däck är den perfekt för både asfalt och kullersten. Den integrerade styrcockpiten ger en elegant design medan det inbyggda förvaringsfacket ger praktisk funktionalitet. Med vägutslätande IsoSpeed-teknologi bak och TLR-hjul erbjuder Domane SL 6 en cykelupplevelse som både förlänger dina turer och ökar nöjet. Den här cykeln är gjord för att ta dig längre och snabbare än någonsin tidigare.

Storlek

 

Det här är rätt cykel för dig, om...
Du älskar långa turer som börjar på asfalt men gärna tar av mot grusvägar. Du söker en perfekt balans mellan komfort, mångsidighet och hastighet. Stil och tillförlitlighet är lika viktiga för dig, och du uppskattar den avancerade, trådlösa Shimano 105 Di2-drivlinan och de kraftfulla hydrauliska skivbromsarna. Med en kolfiberram och IsoSpeed-teknik bak vet du att varje tur kommer kännas som en dröm.

Inbyggd teknik
Domane SL Gen 4 har en lätt 500 Series OCLV Carbon-ram med bakre IsoSpeed för extra komfort. Den är utrustad med en trådlös Shimano 105 Di2-drivlina med 2x12 växlar och kraftfulla Flat Mount-skivbromsar. Dessutom kommer den med breda Bontrager Paradigm Comp 25 TLR-hjul och ett praktiskt inbyggt förvaringsfack. Den invändiga vajerdragningen och överrörsfästen gör cykeln både elegant och funktionell.

Slutord
Domane SL 6 i kolfiber erbjuder en fantastisk kombination av komfort och snabbhet. Med Shimanos trådlösa 105 Di2-växling och plats för upp till 38 mm-däck är den redo för både asfalt och grus. IsoSpeed-tekniken bak, tillsammans med integrerat kablage och aerodynamiska Kammtail-rörformer, gör att du rullar längre och bekvämare, oavsett underlag.

Se den i action.

Se video

Därför kommer du att gilla den:

  • Den vägutslätande IsoSpeed-tekniken och aerodynamiska rörformer gör Domane SL Gen 4 till en snabb och bekväm cykel.
  • Perfekt för alla typer av äventyr – från landsvägar till tävlingar.
  • Trådlös, elektronisk Shimano 105 Di2 ger precisa växlingar utan att spränga budgeten.
  • Utrymme för 38 mm-däck och inbyggt förvaringsfack ger praktisk funktion för längre turer.
5322678
197216026969

Trek Bicycles Grundas: 1975-1979

År 1975 grundade Dick Burke och Bevil Hogg Trek Bicycle som ett dotterbolag till Roth Corporation, en distributör av hushållsapparater. Trek startade sin tillverkning i början av 1976 i Waterloo, Wisconsin, med fokus på att producera handlödda stålramar för touringcyklar. Med en personalstyrka på bara fem personer riktade sig företaget mot det övre segmentet, dominerat av japanska och italienska modeller. Under sitt första år tillverkade Trek nästan 900 specialbeställda ramar, som såldes för under 200 dollar styck. Senare samma år blev Trek ett aktiebolag, och år 1977 blev Penn Cycle i Minnesota den första återförsäljaren i världen. Trek växte snabbt och inom tre år nådde företaget en försäljning på nära 2 miljoner dollar.

Snabb Expansion: 1980-1984

I början av 1980-talet började Treks tillväxt på allvar. Försäljningen planade ut i slutet av 1970-talet på grund av produktionsbegränsningar, men med den nya fabriken på 26 000 kvadratfot i Waterloo kunde företaget öka sin tillverkningskapacitet och börja sälja kompletta cyklar. 1981 lanserade de den första Pro-racercykeln i stål, och 1983 byggdes Treks första mountainbike, 850. 1984 expanderade företaget ytterligare genom att förvärva Klein Bicycles och starta sin egen komponentdivision, Trek Components Group (TCG).

Innovativa Genombrott: 1985-1991

Trek fortsatte att driva innovationen framåt under mitten av 1980-talet. 1985 lanserade de sin första aluminiumram, 2000, och året därpå följde de upp med den första kolfibermodellen, 2500. Företaget introducerade sedan den banbrytande OCLV-tekniken (Optimum Compaction, Low Void) för kolfiberramar 1992, vilket markerade ett stort tekniskt genombrott. Under denna tid fortsatte Trek också att expandera globalt och introducerade hybridcyklar och barncyklar i sitt sortiment.

Global Expansion och Sponsring: 1997-2005

Från 1997 till 2005 sponsrade Trek det legendariska cykelteamet United States Postal Service Pro Cycling Team, som tog hem sju Tour de France-segrar. Dessa framgångar lyfte varumärkets rykte och positionerade Trek som en ledande tillverkare av professionella tävlingscyklar. Samtidigt förvärvade företaget fler varumärken som Gary Fisher och Bontrager, samt öppnade kontor och produktionsanläggningar utomlands för att ytterligare befästa sin globala närvaro.

Miljöinitiativ och Innovation: Senare 2000-talet

Trek lanserade under senare delen av 2000-talet initiativ för att främja hållbar transport genom programmet "1 World 2 Wheels" och sponsring av triathlon-serier. Med fortsatt fokus på innovation och prestanda utvecklade Trek nya cykelmodeller och förnyade sina material, samtidigt som de stärkte sin närvaro på den europeiska marknaden genom förvärv av företag som Villiger och Diamant.

Trek Bicycle har idag befäst sin position som en global ledare inom cykelindustrin, med ett starkt fokus på innovation, kvalitet och hållbarhet. De fortsätter att utveckla banbrytande teknologier, som sina OCLV Carbon-ramar och aerodynamiska cykeldesigner, samtidigt som de driver miljöinitiativ för att främja cykling som hållbart transportmedel.

TREK BICYCLES: INNOVATION, HÅLLBARHET OCH FRAMGÅNG

Företaget sponsrar nu framstående cykelteam, inklusive Lidl-Trek, vilket ytterligare stärker deras varumärke inom professionell cykelsport. Genom dessa partnerskap förblir Trek en pålitlig leverantör av tävlings- och träningscyklar för både elitcyklister och amatörer över hela världen.

No reviews
Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.