Energi Maurten Mix Box
Energi Maurten Mix Box
Energi Maurten Mix Box
Energi Maurten Mix Box

Energi Maurten Mix Box

I lager
799,00 kr
Inkl. moms

Maurten Mix Box: Den Ultimata Bränsleboxen för Idrottare

Maurten Mix Box - en perfekt blandning av energi- och återhämtningsprodukter för idrottare, inklusive sportdrycker och geler med och utan koffein, tillsammans med en praktisk flaska för enkel beredning av sportdryck.

 

Maurten Mix Box: Den Perfekta Energiboxen för Idrottare

Innehåll:

 • Gel:
  • 6 x Gel 100
  • 6 x Gel 100 Caf 100 (med koffein)
 • Sportdrycker:
  • 6 x Drink Mix 160
  • 3 x Drink Mix 320
 • Tillbehör:
  • 1 x 500ml flaska med blandningsinstruktioner
211009
3 objekt
Mer Om Maurten

Maurten: Vetenskap och Innovation för Idrottare

Vetenskap är en del av vår natur. Och vice versa. År 2015 upptäckte Maurten hur man kan göra sportbränslen lättare att tolerera genom att kapsla in höga koncentrationer av kolhydrater i hydrogeler. Sportbränslena, baserade på endast naturliga ingredienser, blev populära och ett år senare började några av världens bästa löpare använda deras produkter. Teknologin är patentsökt.

Inte bara en annan sportdryck Idrottare har alltid kämpat för att ge sina kroppar bränsle. På 1960-talet insåg forskare att dricka kolhydratlösningar under träning ökade prestationsförmågan. Med en blandning av socker, salter och lemonad föddes den första sportdrycken. Men kolhydratdrycker kan orsaka problem. Våra magar klarar inte höga koncentrationer av socker – vilket ofta resulterar i långsammare magsäckstömning och magbesvär.

Maurten har lanserat en ny serie sportbränslen genom att använda hydrogelteknologi för att utveckla kolhydratrika och naturliga sportdrycker och energigeler som våra kroppar kan tolerera.

Baseras på endast naturliga ingredienser Med användning av hydrogelteknologi har Maurten ökat mängden kolhydrater, minskat risken för magproblem och tagit bort alla onödiga ingredienser som inte bidrar till din prestation.

Dubbel energi Drink Mix 320 innehåller nästan 14 procent – eller 80 gram – kolhydrater när den blandas. Det är ungefär dubbelt så mycket energi som tidigare ansågs möjligt i en sportdryck.

Ingen tillsatt smak Maurten är inte imponerade av artificiella smaker. Man kan avgöra vad man får från smaken av deras dryckblandningar.

Ren Inga tillsatta färgämnen eller konserveringsmedel. Deras sportbränsle innehåller endast naturliga ingredienser. Inget mer och inget mindre än vad som behövs.

Drycker: Hur fungerar det? Blanda Drink Mix 320 och 160 med vatten så får man en flytande sportdryck som innehåller höga koncentrationer av kolhydrater. Drycken omvandlas omedelbart till hydrogel i magsyran och kapslar in kolhydraterna. Hydrogelen möjliggör en smidig transport av sportdrycken genom magen till tarmen där vatten, salt och kolhydrater absorberas.

GEL: Hur fungerar det? GEL är en hydrogel – en biopolymermatris som håller kolhydrater. Den bygger på samma koncept som deras drycker där hydrogelteknologin möjliggör en smidigare transport av kolhydrater genom magen till tarmen där kolhydraterna absorberas. I fallet med dryckerna bildas hydrogelen i magsyran, men GEL är en hydrogel som bildas vid produktion genom att kombinera natriumalginat och kalciumkarbonat under exakta förhållanden.

Möt hydrogelen Hydrogeler används ofta inom livsmedelsindustrin, ofta som förtjocknings- och struktureringsmedel. En hydrogel är en biopolymer- och vattenbaserad struktur med mycket små porer. Som ett tredimensionellt nätverk med förmågan att hålla vatten, ser den ut och beter sig lite som en kökssvamp.

Maurten har hittat ett sätt att bygga hydrogeler med naturliga livsmedelsingredienser. Och de har fyllt strukturen med den mest effektiva energikällan som finns – kolhydrater.

Hydrogelerna i deras sportdrycker byggs upp av en kombination av två naturliga ingredienser:

 • Alginat – utvinns från cellväggarna av brunalger.
 • Pektin – finns i äpplen, citroner, morötter och tomater, för att nämna några.

Dessa två kostfibrer har använts i årtionden inom livsmedelsindustrin. Kombinerade under precis rätt omständigheter bildar alginat och pektin en pH-känslig hydrogel.

Man förlitar sig på vetenskap och elitidrottare År 2015 fann Maurten ett sätt att göra sportbränslen lättare att tolerera genom att kapsla in kolhydrater i hydrogeler. Metoden var så framgångsrik att ett år senare började några av världens bästa maratonlöpare använda deras teknologi under träning och tävling. Det är vetenskapen som har tagit dem så här långt. Nu arbetar de tillsammans med flera internationella forskningsinitiativ och universitet. Ett antal studier utvärderar deras teknologi och produkter. Snart hoppas de att den första vetenskapligt granskade artikeln kommer att publiceras till stöd för deras teknologi.

No reviews
Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.