Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4
Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4
Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4
Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4
Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4
Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4
Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4
Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4

Cykel Trek DOMANE SL 7 AXS Gen 4

Weblager - Kontakta butik för aktuell leveranstid
82 299,00 kr
Inkl. moms

Domane SL 7 AXS är en högpresterande Endurance-racer i kolfiber med en otrolig fördel i form av den helt trådlösa, elektroniska drivlinan. SRAMs Force AXS är snabb, smidig och tillförlitlig. Tillsammans med vägutslätande IsoSpeed bak, ett lättåtkomligt, invändigt förvaringsutrymme, en AXS-effektmätare och Aeolus Pro 37-hjul i OCLV Carbon kommer du att cykla längre, och ha roligare, än vad du någonsin trodde var möjligt.

Storlek

 

Det här är rätt cykel för dig, om...

Du vill ha en snabb cykel som är bekväm, och du vill aldrig missa en växling igen. SRAMs 12-växlade Force eTap AXS-drivlina ger dig smidigare växlingar och dessutom precision, förutsägbarhet och ett renare utseende genom en fullständigt trådlös elektronisk komponentgrupp.

Inbyggd teknik

En lätt och sofistikerad ram och gaffel i 500 Series OCLV Carbon med stabil Endurance-geometri, inbyggt förvaringsutrymme och vägutslätande IsoSpeed bak. En komplett och trådlös SRAM Force eTap AXS 2x12 elektronisk drivlina, SRAM Force AXS-effektmätare och kraftfulla skivbromsar. Dessutom Tubeless Ready Bontrager Aeolus Pro 37-kolfiberhjul och ett IsoZone-styre som minskar tröttheten i händerna.

Slutord

Alla de bekväma och vägutslätande fördelarna med en kolfiberram och IsoSpeed bak, plus prestandafördelarna hos trådlös elektronisk växling, en 12-delad kassett och en SRAM Force AXS-effektmätare. Den här cykeln kommer till sin rätt på långa turer, var du än väljer att cykla, och växlingen är rena drömmen.

Se den i action.

Se video

Därför kommer du att gilla den.

 1. Den nya eleganta ramen sparar vikt och är fantastiskt snygg tack vare de sofistikerade och aggressiva rörformerna
 2. SRAM Force eTap AXS-drivlinan är smart, smidig och helt trådlös
 3. Vägutslätande IsoSpeed absorberar tröttande stötar från vägen så att du cyklar snabbare, mjukare och bekvämare
 4. I det snyggt inbyggda förvaringsfacket kan du förvara verktyg och andra nödvändigheter
5270494
601842719596
Läs mer

1975 till 1979 etablerade Dick Burke och Bevil Hogg Trek Bicycle som ett helägt dotterbolag till Roth Corporation, en distributör av hushållsapparater baserad i Milwaukee. I början av 1976 började Trek tillverka stålramar för touring i Waterloo, Wisconsin, med en personalstyrka på fem personer. Företaget riktade sig till den övre marknadssegmentet som dominerades av japanska och italienska modeller. Under det första året tillverkade man nästan 900 specialbeställda handlödda ramar som såldes för mindre än 200 dollar vardera. Senare samma år blev Trek Bicycle ett aktiebolag. År 1977 blev Penn Cycle i Richfield, Minnesota, den första återförsäljaren av Trek i världen. Inom tre år nådde man en försäljning på nästan 2 miljoner dollar.

Mellan 1980- och 1984 växte företaget. Eftersom de inte hade tillräckligt med produktionskapacitet började försäljningen av cyklarna att plana ut i slutet av 1970-talet. Man hade då vuxit ut ur sin ursprungliga "röda lada" och bröt marken för att bygga sitt nya företagskontor på 26 000 kvadratfot i utkanten av Waterloo. Med mer fabriksutrymme tillgängligt utvidgades tillverkningen för att kunna inkludera kompletta cyklar. 1981 introducerades linjen "Pro" för racercyklar i stål och 1983 byggdes varumärkets första mountainbike, 850. 1984 förvärvades   Klein Bicycles och man lanserade sin avdelning för eftermarknadsdelar och tillbehör, Trek Components Group (TCG).

Mellan 1985 och 1991 fortsatte företaget att driva teknikens gränser. År 1985 introducerade de sin första ihoplimmade aluminiumram, 2000. Året efter följde de upp framgången med en kolkompositmodell, 2500. Varumärket fortsatte sin satsning på kolfiber och  1992 introducerades de första karbon-ramarna, med den revolutionerande Optimum Compaction, Low Void-processen, OCLV. Under den här perioden öppnade man de första kontoren utomlands och sortimentet  utvidgades till att inkludera såväl hybrid- som barncyklar.

I mitten av 1990-talet fortsatte man sin expansion genom förvärv av Gary Fisher Mountain Bikes, Klein Bicycles och Bontrager Cycles. Trek  etablerade sig även på den internationella marknaden, genom öppnandet av butiker i Kina och etablering av en fabrik i Irland. Under dessa år fortsatte företaget att satsa på teknik och innovation genom att introducera nya rammaterial och designer.

Från 1997 till 2005 sponsrade man det framgångsrika cykelteamet United States Postal Service Pro Cycling Team, som bl.a vann sju Tour de France-segrar, vilket cementerade varumärkets rykte som en ledande tillverkare av professionella cyklar. Under denna tid fortsatte man att utveckla nya teknologier och expandera sitt sortiment av cyklar och tillbehör. De förvärvade även företag som Villiger och Diamant för att stärka sin position på den europeiska marknaden.

Senare delen av 2000-talet lanserades flera initiativ för att främja cykling och miljövänliga transporter, inklusive sitt "1 World 2 Wheels" -program och sponsring av olika triathlon-serier. De fortsatte också att utveckla och förbättra sin produktlinje med fokus på innovation och prestanda.

Sammantaget har Trek under åren etablerat sig som en av de ledande cykeltillverkarna i världen genom sin dedikation till innovation, kvalitet och prestanda. Med en stark historik av banbrytande teknik och en passion för cykling fortsätter man att vara en favorit bland cyklister världen över.

No reviews

*Observera att specifikation gäller för alla storlekar, såvida den inte anges separat

Ramset
Ram500 Series OCLV Carbon, IsoSpeed, inbyggd förvaring, koniskt styrhuvud, invändig vajerdragning, 3S-kedjehållare, skärmfästen, Flat Mount-skivbroms, 12 x 142 mm genomgående axel
GaffelDomane SL kolfiber, koniskt styrrör i kolfiber, invändig bromsdragning, skärmfästen, Flat Mount-skivbroms, 12 x 100 mm genomgående axel
RamgeometriEndurance
Hjul
FramhjulBontrager Aeolus Pro 37, OCLV Carbon, TLR, 37 mm fälgdjup, 100 x 12 mm genomgående axel
BakhjulBontrager Aeolus Pro 37, OCLV Carbon, TLR, 37 mm fälgdjup, SRAM XD-R-drivning, 142 x 12 mm genomgående axel
BakaxelBontrager Switch genomgående axel, löstagbar spak
DäckBontrager R3 Hard-Case Lite, TLR, aramidkant, 120 tpi, 700 x 32 mm
Maximal däckstorlek38mm utan skärmar, 35mm med skärmar
Drivlina
VäxelreglageSRAM Force eTap AXS, 12-växlat
FramväxelSRAM Force eTap AXS, lött fäste
BakväxelSRAM Force eTap AXS, max 36T
*VevpartiStorlek: 47
SRAM Force AXS Power Meter, 46/33, DUB, 165 mm längd
Storlek: 50, 52
SRAM Force AXS Power Meter, 46/33, DUB, 170 mm längd
Storlek: 54, 56
SRAM Force AXS Power Meter, 46/33, DUB, 172,5 mm längd
Storlek: 58, 60, 62
SRAM Force AXS Power Meter, 46/33, DUB, 175 mm längd
VevlagerSRAM DUB, T47-gänga, invändigt lager
KassettSRAM XG-1270, 10-36, 12-delad
KedjaSRAM Force, 12 speed
Maximal storlek på kedjekrans1x: 48D, 2x: 52/36
Tillbehör
BatteriSRAM eTap-batteri (med laddare)
VäskaBontrager BITS ramväska för invändig förvaring
Vikt
Vikt56 - 8.48 kg / 18.7 lbs
MaxviktDen här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 125 kg.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst och utan föregående meddelande ändra produktinformationen på denna webbplats, t.ex. information om utrustning, specifikationer, modeller, färger, material och pris. På grund av problem med leveranskedjor kan kompatibla delar bytas ut när som helst utan förvarning.

Cykel- och ramvikter baseras på lackerade prototypramar vid tillfället för publicering. Vikter på slutprodukterna kan variera.

Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.