Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5
Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5
Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5
Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5
Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5
Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5
Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5
Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5

Cykel Trek Dual Sport 3 Equipped Stagger, Gen 5

I lager
14 099,00 kr
Inkl. moms

Dual Sport 3 Equipped är en mångsidig kvalitetshybridcykel som utan problem kan användas på såväl asfalt som tuffare underlag. Den har en lätt ram med lågt insteg, en 1x-drivlina med stort växelområde samt massor av praktiska tillbehör. Dess breda Bontrager Kovee-hjul och maffiga grusdäck absorberar ojämnheter från underlaget, vilket ger behaglig och säker cykling på vägar, cykelleder och enklare skogsstigar.

Storlek

 

Det här är rätt cykel för dig, om...

Du vill ha en lätt, snabb och kapabel hybridcykel med högkvalitetskomponenter och massor av praktiska tillbehör för den dagliga pendlingen, motionsturer på lätta stigar, inköpsärenden och mycket mer.

Inbyggd teknik

En lätt aluminiumram med prydlig invändig vajerdragning och Stagger-geometri, en lätt kolfibergaffel, stadiga Bontrager Kovee 650b TLR-hjul och breda 50c-däck för kapacitet och komfort på växlande underlag samt en enkel 1x10 Shimano Deore-drivlina utan framväxel, vilket ger enklare användning. Med en 11-46-kassett får du trots det ett stort växelområde med alla växlar du behöver för både höjder och dalar. Dessutom, ett dynamonav som driver de medföljande fram- och baklamporna, kraftfulla skivbromsar, ergonomiska handtag, skärmar, cykelstöd och en MIK-kompatibel pakethållare.

Slutord

Dual Sport 3 Equipped Stagger är snabb och effektiv på asfalt, greppsäker och betryggande på grus. Den har terrängutjämnande hjul och däck, en tålig och enkel 1x-drivlina från Shimano, massor av praktiska tillbehör samt ett dynamonav som driver fram- och baklamporna.

altText.DualSport-Neko

Därför kommer du att gilla den.

  1. Styva hjul och breda däck ger samma terrängutjämnande komfort och säkra känsla som en dämpad gaffel, men utan den extra vikten
  2. Dynamonavet ger ström åt fram- och baklampan, så det är bara att hoppa på och köra iväg
  3. 1x-drivlinan har alla växlar som du behöver och inga som du inte behöver
  4. De mångsidiga grusdäcken är snabba på asfalt och greppsäkra på tuffare underlag
  5. Cykeln levereras utrustad med lampor, skärmar, cykelstöd och pakethållare så att du kan vara redo att sticka iväg direkt från butiken
5277236
1 Produkt
768682653180
Läs mer

1975 till 1979 etablerade Dick Burke och Bevil Hogg Trek Bicycle som ett helägt dotterbolag till Roth Corporation, en distributör av hushållsapparater baserad i Milwaukee. I början av 1976 började Trek tillverka stålramar för touring i Waterloo, Wisconsin, med en personalstyrka på fem personer. Företaget riktade sig till den övre marknadssegmentet som dominerades av japanska och italienska modeller. Under det första året tillverkade man nästan 900 specialbeställda handlödda ramar som såldes för mindre än 200 dollar vardera. Senare samma år blev Trek Bicycle ett aktiebolag. År 1977 blev Penn Cycle i Richfield, Minnesota, den första återförsäljaren av Trek i världen. Inom tre år nådde man en försäljning på nästan 2 miljoner dollar.

Mellan 1980- och 1984 växte företaget. Eftersom de inte hade tillräckligt med produktionskapacitet började försäljningen av cyklarna att plana ut i slutet av 1970-talet. Man hade då vuxit ut ur sin ursprungliga "röda lada" och bröt marken för att bygga sitt nya företagskontor på 26 000 kvadratfot i utkanten av Waterloo. Med mer fabriksutrymme tillgängligt utvidgades tillverkningen för att kunna inkludera kompletta cyklar. 1981 introducerades linjen "Pro" för racercyklar i stål och 1983 byggdes varumärkets första mountainbike, 850. 1984 förvärvades   Klein Bicycles och man lanserade sin avdelning för eftermarknadsdelar och tillbehör, Trek Components Group (TCG).

Mellan 1985 och 1991 fortsatte företaget att driva teknikens gränser. År 1985 introducerade de sin första ihoplimmade aluminiumram, 2000. Året efter följde de upp framgången med en kolkompositmodell, 2500. Varumärket fortsatte sin satsning på kolfiber och  1992 introducerades de första karbon-ramarna, med den revolutionerande Optimum Compaction, Low Void-processen, OCLV. Under den här perioden öppnade man de första kontoren utomlands och sortimentet  utvidgades till att inkludera såväl hybrid- som barncyklar.

I mitten av 1990-talet fortsatte man sin expansion genom förvärv av Gary Fisher Mountain Bikes, Klein Bicycles och Bontrager Cycles. Trek  etablerade sig även på den internationella marknaden, genom öppnandet av butiker i Kina och etablering av en fabrik i Irland. Under dessa år fortsatte företaget att satsa på teknik och innovation genom att introducera nya rammaterial och designer.

Från 1997 till 2005 sponsrade man det framgångsrika cykelteamet United States Postal Service Pro Cycling Team, som bl.a vann sju Tour de France-segrar, vilket cementerade varumärkets rykte som en ledande tillverkare av professionella cyklar. Under denna tid fortsatte man att utveckla nya teknologier och expandera sitt sortiment av cyklar och tillbehör. De förvärvade även företag som Villiger och Diamant för att stärka sin position på den europeiska marknaden.

Senare delen av 2000-talet lanserades flera initiativ för att främja cykling och miljövänliga transporter, inklusive sitt "1 World 2 Wheels" -program och sponsring av olika triathlon-serier. De fortsatte också att utveckla och förbättra sin produktlinje med fokus på innovation och prestanda.

Sammantaget har Trek under åren etablerat sig som en av de ledande cykeltillverkarna i världen genom sin dedikation till innovation, kvalitet och prestanda. Med en stark historik av banbrytande teknik och en passion för cykling fortsätter man att vara en favorit bland cyklister världen över.

No reviews
RamAlpha Gold Aluminum, invändig vajerdragning, pakethållar- och skärmfästen, Post Mount-skivbroms, cykelstödsfäste. 5 x 135 mm QR
GaffelDual Sport carbon, internal brake routing, fender mounts, rack mounts, ThruSkew 5mm QR
Hjul
FramnavDynamo, 6 V 3,0 W, 100 x 5 mm QR
Framaxel139 x 5 mm skruvfäste
BaknavFormula DC-22, aluminium, 6-bults, Shimano 8/9/10-delad frikrans, 135 x 5 mm QR
Bakaxel152 x 5 mm QR
FälgBontrager Kovee, dubbel botten, TLR, 28-håls, 23 mm bredd, Presta-ventil
DäckBontrager GR0 Expert, kanttråd, punkteringsskydd, 60 tpi, 650 x 50c
Maximal däckstorlek27,5 x 2,00"
Drivlina
VäxelreglageShimano Deore M4100, 10-vxl
BakväxelShimano Deore M5120, lång arm
*VevpartiStorlek: M
ProWheel aluminium, Narrow/Wide 40T-krans, 170 mm längd
Storlek: L, XL
ProWheel aluminium, Narrow/Wide 40T-krans, 175 mm längd
KassettShimano Deore M4100 11–46, 10-delad
KedjaKMC X10, 10-växlat
PedalWellgo, nylonstomme, aluminiumhållare
Maximal storlek på kedjekrans1x: 42T, 2x/3x: 48T
Komponenter
SadelBontrager H1
SadelstolpeBontrager aluminium, 27,2 mm, 12 mm offset, 330 mm längd
*StyreStorlek: M
Bontrager Comp Lowriser, aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 600 mm bredd
Storlek: L, XL
Bontrager Comp Lowriser, aluminium, 31,8 mm, 15 mm rise, 660 mm bredd
HandtagBontrager XR Endurance Elite
*StyrstamStorlek: M, L
Bontrager Elite, 31,8 mm, Blendr-teknikkompatibel, 7 grader, 90 mm längd
Storlek: XL
Bontrager Elite, 31,8 mm klämma, Blendr-teknikkompatibel, 7 grader, 110 mm längd
BromsShimano hydraulisk skivbroms, MT201-handtag, UR300-bromsok
BromsskivaShimano RT26, 6-bults, 160 mm
Bromsskivans storlekMaxstorlekar för bromsskivor: 160mm fram & bak
Tillbehör
*LampaStorlek: M, L, XL
Herrmans H-Trace ECO dynamo-LED
Storlek: M, L, XL
Herrmans MR4, 100 lumen LED
CykelstödAluminium, bakmonterat cykelstöd
PakethållareMIK-kompatibel pakethållare bak i aluminium maxvikt 25 kg
*SkärmStorlek: M, L, XL
SKS bred
Storlek: M, L, XL
SKS plast
Vikt
ViktM - 14.10 kg / 31.09 lbs
MaxviktDen här cykeln har en total maxvikt (sammanlagd vikt av cykel, användare och packning) på 136 kg.

Vi förbehåller oss rätten att när som helst och utan föregående meddelande ändra produktinformationen på denna webbplats, t.ex. information om utrustning, specifikationer, modeller, färger, material och pris. På grund av problem med leveranskedjor kan kompatibla delar bytas ut när som helst utan förvarning.

Cykel- och ramvikter baseras på lackerade prototypramar vid tillfället för publicering. Vikter på slutprodukterna kan variera.

Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.