Cykel Trek FX+ 2 Stagger, Blue Sage
Cykel Trek FX+ 2 Stagger, Blue Sage
Cykel Trek FX+ 2 Stagger, Blue Sage
Cykel Trek FX+ 2 Stagger, Blue Sage

Cykel Trek FX+ 2 Stagger, Blue Sage

Weblager - Kontakta butik för aktuell leveranstid
26 999,00 kr
Inkl. moms

FX+ 2 Stagger är en lätt, stadsanpassad elcykel som är konstruerad för att göra vardagens utflykter snabbare och roligare. Den har ett intuitivt system för pedalassistans med en naturlig känsla som gör det extra roligt att utforska din hemstad medan du flyter uppför de brantaste backarna. Praktiska tillbehör som en pakethållare och skärmar gör cykeln än mer användbar.

Storlek

 

Det här är rätt cykel för dig, om...

Du vill ha en lättanvänd stadsanpassad elcykel med låg vikt som ger en rejäl extra skjuts när du gör dina dagliga ärenden, pendlar till jobbet och nöjescyklar i staden.

Inbyggd teknik

En lätt ram i aluminium med Stagger-geometri som underlättar när du ska stiga på och av, Treks egenutvecklade system för pedalassistans med en navmotor (250 W, 40 Nm) som ger assistans upp till 25 km/h och ett 250 Wh-batteri med en räckvidd på upp till 56 kilometer per laddning. Samt snabba 700c-hjul, snabba men ändå stabila 40c-däck med reflexer på sidorna, en tillförlitlig 9-växlad Shimano-drivlina, hydrauliska skivbromsar, integrerade lampor som drivs av batteriet, en MIK-kompatibel pakethållare bak, skärmar och ett cykelstöd.

Slutord

Samma mångsidighet och förtroendeingivande känsla som hos FX, men med en elektrisk boost som hjälper dig att göra mer och cykla längre! FX+ levereras också med praktiska tillbehör som en pakethållare och skärmar som underlättar när man jobbpendlar och gör ärenden, så det är bara att cykla iväg.

FXPlus_PDP_16x9?$responsive-pjpg$&cache=on,on&wid=1920&hei=1080&fit=fit,1

Därför kommer du att gilla den.

  1. Det här är vår lättaste stadsanpassade elcykel, vilket underlättar hanteringen när du ska parkera den och gör plågan mindre när du behöver bära den uppför trappor
  2. Systemet för pedalassistans har en navmotor som ger en naturligare åkkänsla och en enkel fjärrkontroll med LED-lampor som visar din assistansinställning
  3. Den är fullt redo att tas i bruk direkt, med medföljande tillbehör som skärmar, lampor och en MIK-kompatibel pakethållare
  4. Fördubbla räckvidden med ett Range Extender-batteri på 250 Wh med plug-and-play-funktion, som monteras på ramen med hjälp av fästena för flaskstället
5268339
601842671931
Läs mer

1975 till 1979 etablerade Dick Burke och Bevil Hogg Trek Bicycle som ett helägt dotterbolag till Roth Corporation, en distributör av hushållsapparater baserad i Milwaukee. I början av 1976 började Trek tillverka stålramar för touring i Waterloo, Wisconsin, med en personalstyrka på fem personer. Företaget riktade sig till den övre marknadssegmentet som dominerades av japanska och italienska modeller. Under det första året tillverkade man nästan 900 specialbeställda handlödda ramar som såldes för mindre än 200 dollar vardera. Senare samma år blev Trek Bicycle ett aktiebolag. År 1977 blev Penn Cycle i Richfield, Minnesota, den första återförsäljaren av Trek i världen. Inom tre år nådde man en försäljning på nästan 2 miljoner dollar.

Mellan 1980- och 1984 växte företaget. Eftersom de inte hade tillräckligt med produktionskapacitet började försäljningen av cyklarna att plana ut i slutet av 1970-talet. Man hade då vuxit ut ur sin ursprungliga "röda lada" och bröt marken för att bygga sitt nya företagskontor på 26 000 kvadratfot i utkanten av Waterloo. Med mer fabriksutrymme tillgängligt utvidgades tillverkningen för att kunna inkludera kompletta cyklar. 1981 introducerades linjen "Pro" för racercyklar i stål och 1983 byggdes varumärkets första mountainbike, 850. 1984 förvärvades   Klein Bicycles och man lanserade sin avdelning för eftermarknadsdelar och tillbehör, Trek Components Group (TCG).

Mellan 1985 och 1991 fortsatte företaget att driva teknikens gränser. År 1985 introducerade de sin första ihoplimmade aluminiumram, 2000. Året efter följde de upp framgången med en kolkompositmodell, 2500. Varumärket fortsatte sin satsning på kolfiber och  1992 introducerades de första karbon-ramarna, med den revolutionerande Optimum Compaction, Low Void-processen, OCLV. Under den här perioden öppnade man de första kontoren utomlands och sortimentet  utvidgades till att inkludera såväl hybrid- som barncyklar.

I mitten av 1990-talet fortsatte man sin expansion genom förvärv av Gary Fisher Mountain Bikes, Klein Bicycles och Bontrager Cycles. Trek  etablerade sig även på den internationella marknaden, genom öppnandet av butiker i Kina och etablering av en fabrik i Irland. Under dessa år fortsatte företaget att satsa på teknik och innovation genom att introducera nya rammaterial och designer.

Från 1997 till 2005 sponsrade man det framgångsrika cykelteamet United States Postal Service Pro Cycling Team, som bl.a vann sju Tour de France-segrar, vilket cementerade varumärkets rykte som en ledande tillverkare av professionella cyklar. Under denna tid fortsatte man att utveckla nya teknologier och expandera sitt sortiment av cyklar och tillbehör. De förvärvade även företag som Villiger och Diamant för att stärka sin position på den europeiska marknaden.

Senare delen av 2000-talet lanserades flera initiativ för att främja cykling och miljövänliga transporter, inklusive sitt "1 World 2 Wheels" -program och sponsring av olika triathlon-serier. De fortsatte också att utveckla och förbättra sin produktlinje med fokus på innovation och prestanda.

Sammantaget har Trek under åren etablerat sig som en av de ledande cykeltillverkarna i världen genom sin dedikation till innovation, kvalitet och prestanda. Med en stark historik av banbrytande teknik och en passion för cykling fortsätter man att vara en favorit bland cyklister världen över.

No reviews
Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.