Hjälm Lazer Nutz KinetiCore Unicorn Grönt...

Hjälm Lazer Nutz KinetiCore Unicorn Grönt spänne, 50-56cm

I lager
599,00 kr
Inkl. moms

Nutz KinetiCore

En skyddande, bekväm och snygg hjälm för små cyklister som avancerar till balanscykel eller den första trampcykeln. Det självjusterande EZ Fit-systemet innebär att hjälmen är bekväm och väl tillpassad, vilket betyder mindre tid på att justera hjälmen och mer tid för att cykla.

 

Överlägsen komfort uppnås via 16 generösa ventilationskanaler och mjuka kuddar som effektivt minimerar eventuellt de obehag som kan uppstå av värme och skav.  En snyggt integrerad skärm pryder hjälmen framtill och ger ögonen och ansiktet skydd mot solen. Ett insektsnät hindrar insekter från att flyga in i hjälmens främre ventilationsöppningar, vilket minimerar risken för distraktion eller irritation. Den är även kompatibel med universal LED (belysning) vilket ger ökad synlighet och högre säkerhet.

  • Utökad säkerhet via helt unika KinetiCore
  • Generös täckning ger bra skydd för de känsligaste delarna av barnets huvud
  • Integrerad skärm som ger skydd mot solens strålar
  • EZ Fit - Smidigt självjusterande anpassning av passformen
  • Dess 16 ventiler i kombination med vadderade kuddar tillåter ett fritt luftflöde 
  • Sidospänne som gör det lättare att få på och av hjälmen samt undviker tjuvnyp under hakan
  • Reflekterande detaljer säkerställer att användaren är väl synlig i trafiken 
  • Insektsnät som håller flugor och småkryp borta från huvudet 
  • Form som fungerar utmärkt i kombination med barnstolen
  • Kompatibel med universal LED (belysning) för ökad synlighet

KinetiCore - Ett smartare skydd mot rotationskrafter!

Skydd mot rotationskrafter i cykelhjälmar är absolut inte något nytt. Men fram tills nu har den typen av skydd inneburit att tillverkaren adderar något extra i hjälmen, vilket nästan alltid innebär kompromisser med dess prestanda. För att motverka detta har Lazer utvecklat den helt nya tekniken KinetiCore, kortfattat fungerar det lite som deformationszonerna gör inom den moderna bilindustrin. Tänk dig ett integrerat skydd i form av specialdesignade block i hjälmens befintliga EPS-material, som effektivt absorberar skadliga rotationskrafter och skyddar huvudet. Denna tekniskt avancerade lösning innebär också att man kunnat minska mängden plast och skapa ett lägre klimatavtryck vid själva tillverkningen, vilket i sin tur gör att hjälmen dessutom blir både lättare, bättre ventilerad och därmed bekvämare att ha på sig.


Lazer KinetiCore – ett smartare skydd mot rotationskrafter!

När du kraschar, vurpar eller krockar med cykeln finns det två typer av islag som kan orsaka allvarliga huvudskador. En direkt kollision innebär att huvudet slår i rakt mot underlaget, medan ett islag med rotation är det som sker när du landar i en vinklad rörelse. Inom 5 millisekunder genomgår din hjärna linjära eller roterande rörelser.

Skydd mot farliga rotationskrafter i hjälmar är inte något nytt. Men fram tills nu har den typen av skydd inneburit att tillverkaren adderar något extra i hjälmen, vilket också kan innebära kompromisser med hjälmens prestanda, som exempelvis högre vikt, mer plast och sämre ventilation.

BLC2227891199
1 Produkt
Läs mer

År 1919 vann Henri Van Lerberghe Flandern Runt, cyklade solo från start till mål. Innan han nådde mållinjen på velodromen i Gent, stannade han till för att dricka några öl. När han passerat mållinjen uppmanade han publiken att åka hem, eftersom han redan låg en halv dag före huvudklungan. Samma år grundades Lazer, och precis som Henri ligger företaget före klungan. Företaget är branschledande inom design, innovation, säkerhet och teknik. När man började tillverka hjälmar för nästan 100 år sedan var världen annorlunda. Då var det läderkepsar och stålcyklar som korsade kullerstensgatorna i Belgien. Skillnaden mot dagens lätta, justerbara, välventilerade och snygga hjälmar är enorm. 

Sedan dess är uppgiften och syftet att skapa nutidens mest sofistikerade produkter. Produkter som är resultatet av nästan ett sekel av erfarenhet, passion och engagemang. Ambitionen är att alltid efter att skapa den perfekta kombinationen av design, komfort, säkerhet och teknik. Alla produkter designas i Belgien och säljs i över 50 länder. Men man har aldrig glömt sina rötter. Man använder fortfarande sina produkter på samma kullerstensgator, och precis som förr strävar man efter att förbättra och skapa det man själva vill använda. För Lazer är passion, prestanda och cykelglädje.

No reviews
Product added to compare.

Denna sidan använder sig av cookies för statistik och en förbättrad kundupplevelse.

Genom fortsatt användning av sidan godkänner du villkoren och tar del av allt vi har att erbjuda.